Home

Verkiezingen

Federale verkiezingen 2007

"Wat je al kon voelen met de poll in januari, werd zeker ook in volle campagne 2007 bevestigd.

Wouter won door zijn gedrevenheid en oprechtheid het vertrouwen van vele groene West-Vlamingen én kiezers. Hij kon op die manier rekenen op een loyale ploeg kandidaten en campagnemedewerkers. West-Vlaanderen en Oostende moesten en zouden hun ecologist in dat federaal parlement krijgen. Er werd campagne gevoerd als nooit voorheen. Met zijn idealisme en jong temperament wist Wouter veel kiezers (waaronder ontzettend veel jongeren) te overtuigen tijdens debatten en in tooggesprekken. Ter illustratie: een gemeenteraadslid van een andere politieke partij wist te vertellen dat zijn zoon toch op Wouter zou stemmen, na hem gehoord te hebben in een schooldebat. De jongen vond Wouter de meest oprechte politicus. En inderdaad.

Op het elan van het succes bij de lokale verkiezingen in Oostende wist Wouter met zijn ploeg bijna 47.000 West-Vlamingen te overtuigen om Groen te stemmen.

Iedereen was dan ook ontzettend tevreden dat we zondagavond 10 juni "onze Wouter" in dat federaal parlement gekregen hadden. Want hij had dat kamerzitje vast en zeker verdiend. "

Kurt Lecompte, campagneleider 2007

Gemeenteraadsverkiezingen 2006

"Na de Vlaamse verkiezingen in 2004 werd Wouter voorzitter van Groen Oostende en gaf de partijwerking een nieuw elan. ‘Niet alleen in de raad, maar ook op straat’ werd het motto. Geen enkele West-Vlaamse groep voerde zoveel acties als Oostende.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 was Wouter dan ook de logische lijsttrekker. En zijn aanpak was een succes. Tegen de trend in haalde Groen Oostende 6% en steeg daarmee 1,5% tegenover 2000. Wouter werd zo in de gemeenteraad verkozen. Helaas was dat resultaat net niet genoeg voor een 2e verkozene in de gemeenteraad.

De groep Oostende bewees al dat je niet in de meerderheid hoeft te zitten om ook realisaties te kunnen voorleggen. Groen Oostende profileerde zich voor de verkiezingen sterk op de thema’s cultuur en erfgoed. De stad liet op dat vlak immers flink wat steken vallen. En ja, kort na de verkiezingen, werden door het stadsbestuur heel wat beloftes gedaan. In de krant zag ik koppen verschijnen als ‘Nieuw beleid strenger tegen afbraak oud Oostende’ en ‘Cultuurcommissie moet beleid adviseren’. Kortom, onder druk van groene actie kan men het beleid onder druk zetten. Op naar een nieuwe stijging in 2012!"

Maarten Tavernier, voorzitter Groen West-Vlaanderen

Vlaamse verkiezingen 2004

"Wouter stond in 2004 voor het eerst op een Groen-lijst. Hij werd van op de 2e opvolgerplaats als jonge belofte uitgespeeld samen met lijsttrekker en toenmalig minister Jef Tavernier. Dat resulteerde in een West-Vlaamse groene zetel in West-Vlaanderen (tegen alle verwachtingen in) en voor Wouter persoonlijk in een mooi debuut van 1369 stemmen.

Wouter liet zich in de campagne opmerken door zijn goede resultaten in debatten, waarvoor hij de hele provincie doorkruiste, en zijn capaciteit om mensen in beweging te zetten. Heel wat Oostendenaars zetten zich dankzij de overtuigingskracht van Wouter in voor de campagne van Groen. Het vervolg daarvan lees je in ‘verkiezingen 2006’ "

Maarten Tavernier, campagneleider 2004

 Wouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape