Home

Jill Couvreur

Jill Couvreur"Ik leerde Wouter kennen jaren geleden toen we samen actief waren in de sociaal-progressieve actiegroep Bulldozer. Hij was toen al zeer gemotiveerd om mensen bewust te maken om samen te werken aan een rechtvaardigere samenleving. De link met de politiek was steeds bewust aanwezig bij hem om daadwerkelijk iets te veranderen.

Dat hij dan effectief koos om in de politiek te gaan bij Groen en zijn ideeën verder te zetten, was voor mij nogmaals een teken van zijn ambities. Hij blijft hierin heel erg groeien, met een sterk doorzettingsvermogen. Zijn ambities en gedrevenheid om thema's aan te kaarten, maken het verschil om te kiezen voor een andere politiek. En welke partij sluit daar beter bij aan dan Groen?

Dat vele Oostendenaars en West-Vlamingen hem steunden bij de gemeenteraadsverkiezingen 2006 en bij de federale verkiezingen 2007 zorgen ervoor dat hij nu in Oostende en in Brussel een noodzakelijke stem laat horen. Behalve een positieve bijdrage aan de politiek, is Wouter ook een goede vriend. Iemand die, ondanks zijn druk schema, tijd voor je vrij maakt."

Jill Couvreur,
Opvoedster

Bert Peirsegaele

Bert Peirsegaele"In de aanloop van de Vlaamse verkiezingen van 2004 leerde ik Wouter kennen. Een gedreven idealist, die milieu, armoede, sociale politiek en erfgoed kan integreren in verschillende acties. Ook iemand die meer van acties houdt dan hoogdravende "hoogmissen".

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd Wouter lijsttrekker voor Groen Oostende. In die hoedanigheid zocht hij ook netwerken en bondgenoten op. Zo kwam hij ook bij mij terecht. Ik was er voorstander van dat het ACW zeker in Oostende een kartel zou vormen met Groen. Maar het ACW-bestuur Oostende koos voor CD&V-NVA, met een slecht verkiezingsresultaat tot gevolg…

Enkel Groen en Vlaams Belang zitten in de oppositie in Oostende. Wouter bijt van zich af en zo zien we het graag: tussenkomsten op de gemeenteraad, schriftelijke en mondelinge vragen indienen, acties ondernemen. Zo wordt de democratie levendig en worden de machthebbers wakker gehouden wat voor de mensen altijd een goede zaak is.

Wouter opteert voor een rijk pluralisme met een duidelijke plaats voor middenveldorganisaties. Hij kiest niet voor een grijze eenheid. Onze maatschappij heeft mensen als Wouter nodig.

Na de succesvolle parlementsverkiezingen 2007 ben ik het zeker: Wouter is een goede sociale en milieubewuste aanwinst voor het federale parlement!"

Bert Peirsegaele
Nationaal Secretaris CM

 Wouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape