Home

Actie

Politiek is voor mij veel meer dan inhoud alleen. Politiek is ook wroeten aan de basis, in contact komen met mensen, luisteren naar andere meningen en een draagvlak opbouwen voor de principes die je wil verdedigen.

Contact met het middenveld is daarom essentieel. Ik ben er daarom trots op om actief te zijn in het lokale verenigingsleven. Ik ben medeoprichter van de actiegroep Bulldozer, de actiegroep Dement en ik ben actief in het Masereelfonds, Attac en de vredesbeweging. Ik ben overtuigd lid van VELT en Natuurpunt. Vanuit een ivoren toren kun je niet op een goeie manier aan politiek doen, zo simpel is dat.

Vele politici hebben elke voeling met de realiteit verloren. Er wordt veel te weinig naar de mensen geluisterd. Democratie is voor mij veel meer dan verkiezingen alleen, er zijn tal van andere mogelijkheden om de mensen te betrekken bij het beleid. Ik denk dan aan wijkraden, hoorzittingen, referenda, interactieve websites,… Alleen jammer dat de arrogantie van de traditionele partijen soms de bovenhand haalt. Om aan politiek te doen heb je de mening van de mensen nodig.

 Wouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape