Home

Onenigheid burgemeesterswissel: Groen vraagt extra bijeenkomst gemeenteraad

De leden van SP.A Oostende hebben de burgemeesterswissel Jean Vandecasteele - Johan Vande Lanotte goedgekeurd. Uit de reacties in Terzake en Focus WTV gisterenavond blijkt echter onenigheid binnen de SP.A-fractie en de andere meerderheidsfracties.

Groen-fractieleider Wouter De Vriendt: “SP.A-gemeenteraadslid Yves Miroir hangt de vuile was buiten en staat niet achter de wissel. Coalitiepartij OpenVLD weet nog niet of ze haar goedkeuring zal geven en vraagt de voltallige steun van de SP.A-fractie. En sommigen maken de koppeling met de schepenwissel bij CD&V, waar Bart Plasschaert in 2012 het cordon sanitaire schond door na een akkoord met het Vlaams Belang meer OCMW-mandaten binnen te halen. Deze vaudeville is geen goeie reclame voor Oostende en voor de manier waarop men in onze mooie stad aan politiek doet. De politieke spelletjes moeten stoppen. De vraag dringt zich op: heeft Johan Vande Lanotte de steun van de voltallige meerderheid in de gemeenteraad? De Oostendenaar heeft het recht te weten wat er aan de hand is en of de neuzen nog in dezelfde richting staan. Om alle uitdagingen in onze stad aan te pakken, is er een daadkrachtig en vooral eensgezind bestuur nodig.”

Groen dient daarom vandaag het verzoek in om de gemeenteraad bijeen te roepen. 1/3 van de gemeenteraadsleden is daarvoor vereist. “We hopen dat ook andere fracties inzien dat de bevolking na de uiteenlopende verklaringen in de pers recht heeft op rechtstreekse antwoorden van alle betrokkenen: wie zal Oostende besturen, met welke steun van de meerderheid, en wat is de timing? De collegialiteit binnen het bestuur is op dit moment ver te zoeken. De focus moet zo snel mogelijk weer op de essentie liggen: hoe maken we van Oostende een betere stad. We moeten vooruit en we hebben nood aan politici die het belang van de stad voorop plaatsen. Oostende verdient degelijk bestuur, politiek is geen vismarkt”, besluit De Vriendt.

artikel gepubliceerd op 27/05/2015 in Varia

Meer artikels in de rubriek Varia

30/03/2017
Breekt regering-Michel belofte op kap van kwetsbare gepensioneerden?

30/06/2016
Minister Vandeput leeft boven zijn stand met zijn fantoomplan

10/03/2015
Beste Marc Coucke, verknal de laatste stukjes kust niet met een tweede Atlantik Wall

15/09/2014
Elke Van den Brandt kandidaat-voorzitter met Wouter De Vriendt als ondervoorzitter

26/05/2014
Groen boekt zetelwinst in alle parlementen

20/05/2014
Groen West-Vlaanderen zet kiezer centraal met slotcampagne ‘Aan u het woord’.

12/05/2014
Groen zorgt voor meer jobs door modernisering en verduurzaming economie èn rechtvaardige belastingen

25/04/2014
Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte

11/04/2014
Groen trapt in Oostende West-Vlaamse campagne af met nationale energietour

31/03/2014
Vijf Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen

overzicht nieuws - naar de homepagina

 Wouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape