Home

Elke Van den Brandt kandidaat-voorzitter met Wouter De Vriendt als ondervoorzitter

Vlaams parlementslid en huidig ondervoorzitter Elke Van den Brandt is kandidaat-voorzitter voor Groen. Ze doet dat met Kamerlid Wouter De Vriendt als kandidaat-ondervoorzitter. We willen verder bouwen op het werk van Wouter Van Besien en de sociaaleconomische verbreding en verdieping versterken. De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 moeten volgens hen de grote doorbraak van Groen zijn. Dat wordt hun prioriteit.

Van den Brandt: “Groen heeft de komende jaren een cruciale rol te spelen in het politieke landschap. We moeten aantonen dat het wél anders kan. Dat een kortzichtig en hardvochtig beleid niet de enige optie is. De komende jaren moeten wij de leiders zijn van het positieve alternatief. Voor ons geen negatief oppositieverhaal met enkel maar keihard beukwerk. Niet „tegen”, maar vooral „vóór” onze groene oplossingen.”

“Die groene oplossingen zijn anders dan de recepten van alle andere partijen: meer gericht op duurzaamheid, levenskwaliteit en emancipatie, meer bewust ook van de noodzaak van hervormingen. Daarnaast is er de uitdaging om de groene thema’s weer meer op de politieke agenda te krijgen. Naast energie, mobiliteit, klimaat, open ruimte en natuur betekent dat voor ons ook erg inzetten op gezondheid”, zegt Van den Brandt.

Oostendenaar en kandidaat- ondervoorzitter Wouter De Vriendt: “Groen moet een thuis zijn voor al wie geen zin heeft in het kille en kortzichtige beleid. Groen is een autonome partij, zonder voorkeursrelaties, met een open en ongebonden geest. Een partij die meer dan ooit haar tentakels uitstrekt, richting middenveld, andere politieke krachten, ondernemers en individuele burgers. Als ondervoorzitter wil ik hier de komende jaren werk van maken.”

Politiek speelt zich niet alleen af in de Wetstraat. Onze ambitie is om aan de schoolpoort en keukentafel de leidende partij te worden. De Vriendt: “Daarvoor is er een cruciale rol weggelegd voor onze vele schepenen, die dagelijks aantonen dat het anders kan. Onze focus ligt op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Die kunnen een doorbraak betekenen voor Groen. En de springplank zijn voor de verkiezingen van 2019. Waar Groen lokaal sterk staat, doen we het ook nationaal goed.”

Van den Brandt en De Vriendt verrassen met hun duo-kandidatuur. “We hebben veel gepraat. We zijn beide jonge ouders, we delen dezelfde visie over hoe we Groen kunnen versterken. We zijn rotsvast overtuigd van ons programma en van de noodzaak van een stevige groene partij. We zijn complementair, hebben ervaring op alle niveaus in de partij en in de politieke arena. We combineren scherpte in debat met een attitude van bruggenbouwers. Het is nu aan ons om de komende weken de leden de overtuigen van ons project voor Groen,” besluiten Van den Brandt en De Vriendt.

Elke Van den Brandt is huidig ondervoorzitter van Groen. Ze werkte in die rol al een paar jaar mee aan de top van de partij. Het Vlaams Parlementslid was co-voorzitter van het Impulscongres en campagneleider bij de laatste verkiezingen. Wouter De Vriendt, kamerlid voor Groen en gemeenteraadslid in Oostende, wil zich nu ook extra inzetten om de partij klaar te stomen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

De komende weken gaan ze “on tour” om in dialoog te gaan met de leden en afdelingen. “Niet alleen met antwoorden, maar ook met vragen. Zo willen wij aan politiek doen. Zo willen we ook de  partij gaan leiden als we die kans krijgen”.

Lees hier onze persmap.

artikel gepubliceerd op 15/09/2014 in Varia

Meer artikels in de rubriek Varia

30/03/2017
Breekt regering-Michel belofte op kap van kwetsbare gepensioneerden?

30/06/2016
Minister Vandeput leeft boven zijn stand met zijn fantoomplan

27/05/2015
Onenigheid burgemeesterswissel: Groen vraagt extra bijeenkomst gemeenteraad

10/03/2015
Beste Marc Coucke, verknal de laatste stukjes kust niet met een tweede Atlantik Wall

26/05/2014
Groen boekt zetelwinst in alle parlementen

20/05/2014
Groen West-Vlaanderen zet kiezer centraal met slotcampagne ‘Aan u het woord’.

12/05/2014
Groen zorgt voor meer jobs door modernisering en verduurzaming economie èn rechtvaardige belastingen

25/04/2014
Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte

11/04/2014
Groen trapt in Oostende West-Vlaamse campagne af met nationale energietour

31/03/2014
Vijf Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen

overzicht nieuws - naar de homepagina

 Wouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape