Home

Groen boekt zetelwinst in alle parlementen

Groen heeft voor de derde keer op rij een verkiezingsoverwinning geboekt. Groen-voorzitter Wouter Van Besien: “Groen boekt in alle parlementen zetelwinst. Drie extra zetels in het Vlaams Parlement, 1 in het federaal parlement en 1 in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest.  Voor het Europees parlement haalt Groen met lijsttrekker Bart Staes een uitstekende score. Dit is de overwinning waarop we hadden gehoopt en de derde overwinning op rij.”

Van Besien: “Waar Groen in het bestuur zit, gaan we vooruit. In het Brussels Gewest gaat Groen van 11% naar 18% na 5 jaar meerderheidsdeelname. Ik wil uittredend staatssecretaris Bruno De Lille en de hele Brusselse ploeg dan ook van harte feliciteren. In Brussel is Groen kandidaat om verder besturen en we roepen op om een progressieve coalitie te vormen. Dat is het signaal dat de Brusselse kiezer heeft gegeven.”

Groen gaat er in heel Vlaanderen en Brussel goed op vooruit. De steden kleuren opnieuw een stukje groener. In Antwerpen, Gent, Mechelen, Sint-Niklaas en Leuven boeken we onze beste resultaten. De goede score zet zich ook buiten de steden door.

Een nieuwe talentvolle lichting versterkt de sterke groene generatie in de verschillende parlementen. In Vlaams Parlement halen we drie extra verkozenen. Imade Annouri (Antwerpen), An Moerenhout (Vlaams-Brabant) en Johan Danen (Limburg). In Federaal Parlement haalt Groen, met de Gentse Evita Willaert, een tweede zetel in het in Oost-Vlaanderen. Met Anne Dedry (Kamer Vlaams-Brabant) en Ingrid Pira (Vlaams Parlement Antwerpen) brengt de partij ook bijkomende politieke ervaring binnen in haar fracties. In Brussel wordt de regeringsdeelname beloond en halen we een derde zetel binnen.

artikel gepubliceerd op 26/05/2014 in Varia

Meer artikels in de rubriek Varia

30/03/2017
Breekt regering-Michel belofte op kap van kwetsbare gepensioneerden?

30/06/2016
Minister Vandeput leeft boven zijn stand met zijn fantoomplan

27/05/2015
Onenigheid burgemeesterswissel: Groen vraagt extra bijeenkomst gemeenteraad

10/03/2015
Beste Marc Coucke, verknal de laatste stukjes kust niet met een tweede Atlantik Wall

15/09/2014
Elke Van den Brandt kandidaat-voorzitter met Wouter De Vriendt als ondervoorzitter

20/05/2014
Groen West-Vlaanderen zet kiezer centraal met slotcampagne ‘Aan u het woord’.

12/05/2014
Groen zorgt voor meer jobs door modernisering en verduurzaming economie èn rechtvaardige belastingen

25/04/2014
Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte

11/04/2014
Groen trapt in Oostende West-Vlaamse campagne af met nationale energietour

31/03/2014
Vijf Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen

overzicht nieuws - naar de homepagina

 Wouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape