Home

Wouter De Vriendt hekelt 'hallucinant maaiwerk' op A10 in Jabbeke

06/03/2018 - persartikel

Wouter De Vriendt, volksvertegenwoordiger en fractieleider voor Groen in Oostende, hekelt een opvallend staaltje maaiwerk op de middenberm van de A10 ter hoogte van Jabbeke.

"Op woensdag 28 februari was een aannemer daar in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer aan het maaien, de vangrails op de middenberm werden voor die taak zelfs weggenomen. Alleen: het vele sluikafval op de middenberm werd níet eerst opgeruimd, met als resultaat dat alle afval gewoon verhakseld werd en er overal in het rond vloog", zegt De Vriendt.

Hallucinante beelden

Volgens de Groen-politicus merkte iemand van de burgerbeweging Proper Strand Lopers de actie op, en belandden de beelden vervolgens op sociale media.

"Die beelden zijn hallucinant. Wie haalt dit nu in zijn hoofd? Zorg dragen voor het leefmilieu is blijkbaar toch nog niet altijd overal vanzelfsprekend", aldus nog De Vriendt, die het voorval nu zo snel mogelijk ter sprake wil brengen in het Vlaams Parlement.

"Ligt het aan de richtlijnen van de Vlaamse overheid of is de fout bij de aannemer te zoeken? In elk geval is dit niet voor herhaling vatbaar en dat gaan we bevoegd minister Ben Weyts (N-VA) binnenkort ook duidelijk maken. We zullen hier in het Vlaams Parlement de nodige uitleg over vragen", klinkt het.

(Dit artikel van (wk) verscheen op 6 maart 2018 in de Krant van West-Vlaanderen)


 

 

Share/Save/Bookmark

overzicht rubiek OostendeWouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape