Home

Afscheid van het containerpark Nieuwpoortsesteenweg: en nu?

10/09/2017 - persmededeling

Dit weekend sluit het containerpark Nieuwpoortsesteenweg zijn deuren. Groen-fractieleider Wouter De Vriendt ging langs om de werknemers een hart onder de riem te steken, hen te bedanken voor het geleverde werk, en een klein afscheidscadeau te geven (zie foto).

“Terwijl men overal in Vlaanderen net méér initiatieven neemt om te recycleren en te sorteren, verdwijnt in Oostende een containerpark. De wereld op zijn kop. Bouwplannen zijn blijkbaar belangrijker dan dienstverlening voor de Oostendenaar. Met Groen zou dit nooit gebeurd zijn”, zegt Wouter De Vriendt.

De groenen gaan voluit voor een nieuw containerpark langs de Duinkerkseweg. De Vlaamse Regering gaf al aan over de site Agentschap Wegen en Verkeer te willen onderhandelen, maar Oostende weigert de uitgestoken hand. “Er is nood aan een makkelijk bereikbaar containerpark voor het centrum, Mariakerke, Westerkwartier en Raversijde. De ingang kan langs de Duinkerkseweg liggen, zodat er voor de woonwijk geen hinder is. Het is de perfecte plek voor een containerpark en het is onvoorstelbaar dat het stadsbestuur er niet van wil weten. Ze blijven koppig denken dat de groenophaling en de afvalstraten voor restafval, PMD en karton een containerpark kunnen vervangen, maar dat is onzin. Zo gaat kostbare tijd verloren.”


Groen verwijt het stadsbestuur ook desinformatie. Als reden om geen containerpark langs de Duinkerkseweg te willen, sprak schepen Jean Vandecasteele (SP.A) over zogezegde negatieve adviezen van het Agentschap Onroerend Erfgoed en het Agentschap Natuur en Bos (ANB). Uit eigen e-mailcontacten blijkt echter dat géén van beide instanties een advies heeft verleend. Meer nog: volgens ANB kan de habitat voor amfibieën perfect ergens anders gecompenseerd worden en is er dus geen bezwaar voor een containerpark op deze site. Wouter De Vriendt: “het stadsbestuur gaat blijkbaar erg ver om de eigen beslissingen goed te praten.”

Ondertussen is ook gebleken dat er vaak files staan aan het containerpark in Zandvoorde. Groen Oostende voorzitter Kristof Cornelis stelt dan ook voor om aan de ingang webcams te plaatsen, zoals bij de autokeuring. Zo kan elke Oostendenaar in realtime zien of het druk is of niet.

 

Share/Save/Bookmark

overzicht rubiek OostendeWouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape