Home

Stadsbestuur wil niet weten van groen Mijnplein

28/02/2014 - gemeenteraad

Groen is voorstander van het omvormen van het Mijnplein in Oostende tot een groen plein in plaats van de huidige bovengrondse parking. De ondergrondse parking willen we behouden, maar een bovengrondse parking in het midden van een stadscentrum is verspilling van kostbare ruimte. Hiermee kunnen veel meer nuttige dingen gebeuren. Dit kan een ontmoetingsplaats worden, een groen rustpunt, met een speelpleintje en wandelpaden. Dit zal veel meer wandelaars aantrekken en de omgeving van het Mijnplein opwaarderen, waardoor dit ook voor de handelaars positief zal zijn. Groen stelt voor om de definitieve invulling van het mijnplein te bepalen in nauw overleg met de Oostendenaar en de omwonenden.

In 2013 was de bovengrondse parking overigens slechts 30 dagen volledig bezet.

Toch antwoordde burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) op de gemeenteraad dat hij niet akkoord ging en het Mijnplein wilde behouden zoals het er nu uitziet. Groen heeft dit voorstel eerder besproken in de gemeenteraad. Toen werd gezegd dat de concessieovereenkomst ging bekeken worden. Maar nu is de conservatieve reflex in het stadsbestuur blijkbaar groter worden en is er ook principieel verzet tegen een groen Mijnplein.

Een gemiste kans voor de buurt en voor Oostende in het algemeen. Tijdens een rondvraag bij de omliggende handelaars konden we nochtans vaststellen dat er een zeer groot draagvlak bestaat voor een opgewaardeerd Mijnplein. Hoe dan ook, Groen laat dit niet los. Met hoe meer mensen we vragen stellen bij de bovengrondse parking op het Mijnplein, hoe beter.

 

Share/Save/Bookmark

overzicht rubiek OostendeWouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape