Home

Oproep aan SP.A Oostende: stop de politieke stratego

27/08/2012 - persmededeling

Gisteren verklaarde Johan Vande Lanotte bij de lijstvoorstelling van SP.A Oostende dat Groen mikt op een anti-SP.A-coalitie, zonder dit verder te argumenteren. Vande Lanotte beklaagde zich ook over het feit dat Groen niet in kartel wilde met SP.A.

Deze uitspraken van Johan Vande Lanotte slaan nergens op. Groen Oostende gelooft in eigen kunnen en biedt zich aan als positief alternatief voor het beleid van de traditionele partijen. Blijkbaar voelt SP.A zich door Groen bedreigd en is er sprake van vroege verkiezingsstress. Wij roepen de SP.A op om energie te steken in voorstellen die Oostende beter maken in plaats van politieke stratego te spelen en uitspraken over andere partijen te doen. De Oostendenaar zit daar niet op te wachten.

Als de kiezer ons het vertrouwen geeft, is Groen klaar om Oostende mee te besturen. Als groenen zijn wij vanzelfsprekend voorstander van een progressieve coalitie die vooruit wil met Oostende en die de problemen van de Oostendenaars niet onder de mat veegt. Wij gaan voor een meer leefbaar, veilig en ondernemend Oostende.

Ook een propere politiek in Oostende is voor ons zeer belangrijk. Het is jammer te moeten vaststellen dat de partij die met ons in kartel wilde nog altijd niet heeft geantwoord op ons manifest met voorstellen voor meer ethiek in de politiek (o.a. een deontologische code voor politici, meer transparantie in het kluwen van autonome gemeentebedrijven, een sterkere rol voor de gemeenteraad en meer inspraak voor de Oostendenaar). Dat manifest bezorgden we bijna twee maanden geleden aan alle partijen. Wij herhalen onze oproep en blijven de hand uitsteken naar Johan Vande Lanotte om daar samen werk van te maken.

 

Share/Save/Bookmark

overzicht rubiek OostendeWouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape