Home

Oostends ondernemer Philippe Druez zet stap naar Groen

27/06/2012 - persmededeling

Philippe Druez (54) richtte 15 jaar geleden het bedrijf The 8ight Day op, gevestigd aan de Vismijn Oostende. Het bedrijf bestaat uit 4 vaste medewerkers en tot 15 freelance medewerkers. The 8ight Day maakt documentaire en evocatieve producties en biedt innoverende technologie aan voor musea, tentoonstellingen, toerisme en erfgoedsites. Hiermee probeert het bedrijf een brug te leggen tussen curator en bezoeker. Philippe Druez is designer en analist en ontwikkelt systeemconcepten, multimedia guides, user interfaces, en scenario’s.

Philippe is bovendien als filmmaker bezig met kunst en cultuur. Hij heeft enkele kunstprojecten met installaties en fotografie ontwikkeld, waarin hij werkt rond socio-maatschappelijke problemen.

Zijn engagement voor Groen past ook in dit kader. “Als filmmaker (multimedia) ben ik me er van bewust dat de juiste premisse leidt tot een juist document. Zo is het ook in de wereld rondom ons en voor mij is Groen de partij met de juiste premisse”, zegt Philippe Druez. “De waarden waar andere partijen voor staan dateren van de 19de eeuw. De wereld is veranderd,  en we zien dat de partijen meer en meer naar elkaar toe schuiven en vooral aan marketing doen, met de hoop om op die manier de meeste kiezers te winnen. Groen doet dat niet, de partij beseft dat de natuur een bondgenoot is die we heel slecht behandeld hebben en het hoog tijd is om daar rekening mee te houden. Ook de mens staat bij Groen centraal. Zoveel dingen scheiden ons, maar we hebben één ding gemeenschappelijk: de wereldbol waarop we leven. Hoe meer we dit beseffen, des te sneller we tot een betere verstandhouding en een betere wereld kunnen komen.”

Philippe besluit: “Groen is er voor iedereen.”

Lijsttrekker Wouter De Vriendt is tevreden dat Philippe Druez als ondernemer voor Groen kiest. “Hij zal ons economisch programma mee versterken en uitdragen. Bovendien bewijst hij dat er op de Oosteroever wel degelijk belangrijke economische activiteit plaatsvindt, wat de meerderheidspartijen SP.A, OpenVLD en CD&V proberen te verdoezelen in hun poging om de Oosteroever aan de immobiliënsector te verkwanselen.”

Oostende moet op economisch vlak vooruit, want de resultaten van het beleid zijn niet goed: dalende haventrafiek, dalende luchthaventrafiek, gestegen werkloosheid en een vismijn in vereffening. Groen zal binnenkort een economisch programma lanceren waardoor Oostende stappen vooruit kan zetten.

Vooruit met Oostende!

Wouter De Vriendt

 

Share/Save/Bookmark

overzicht rubiek OostendeWouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape