Home

Campagne tegen armoede ‘Soep op Stoep’

17/11/2011 - actie

Welzijn

Campagne tegen armoede van Soep op Stoep. Wouter De Vriendt (Groen!) was aanwezig op de startavond van Welzijnszorg begin oktober en werd nu gecontacteerd met de vraag of Oostende meedoet aan de Welzijnszorg-campagne tegen armoede door in de maand december een “Soep op de Stoep” actie te organiseren. Bedoeling is om soep te verkopen en de opbrengst te schenken aan de strijd tegen de armoede. Wouter De Vriendt: “1,6 miljoen Belgen leven in armoede en ook in Oostende hebben veel mensen het moeilijk. Deze actie is een sympathieke en lekkere manier om solidariteit te tonen met de mensen die het financieel moeilijk hebben. Oostende moet hier haar steun aan verlenen”. Wouter De Vriendt wijst op de verschillende mogelijkheden voor de Stad Oostende:
  • Oostende organiseert zelf een Soep op de Stoep. Dit kan binnen het stadhuis, voor het personeel. Dit kan ook op een publieke plaats (nieuwjaarsreceptie, kerstmarkt, voorleesweek, …).

  • De Stad contacteert de plaatselijke verenigingen om de organisatie op zich te nemen. We kunnen dit dan ondersteunen door hen een plaats te geven op de markt of de kerstmarkt, door samen reclame te maken, door de soep en de bekers te financieren, … Er zijn uiteraard heel wat mogelijke groepen die daarvoor aan te spreken zijn. Maar het kan een tip zijn dat de jeugdbewegingen dit jaar ook ‘Armoede’ als jaarthema hebben. Misschien is er via de jeugddienst iets mogelijk?Wouter De Vriendt zal een brief schrijven naar de burgemeester zodat Oostende alles in het werk stelt om massaal aan deze campagne tegen armoede deel te nemen. Voorlopig staat Oostende nog niet geregistreerd als deelnemer op de campagnewebsite www.soepopdestoep.be.


 

Share/Save/Bookmark

overzicht rubiek OostendeWouter De Vriendt over het F16 dossier

webdesign PixelShape