Home

Gastenboek

Doe iets met je mening, schrijf een bericht in het gastenboek

25/07/08 - bouwput AZ Damiaan Conterdamkaai
Ik heb vragen bij de bouwplaats van de nieuwe vleugel van het AZ Damiaan aan de Conterdamkaai in Oostende. Er wordt daar een bouwput van 5 m diep gegraven. Het ruikt daar heel sterk naar produkt waarmee vroeger de houten treinbills werden gedrenkt. Is het wel verantwoord om op een vervuilde site een kliniek te bouwen ? Kan u daar een vraag over stellen bij de bevoegde instanties (OVAM) of dit in de pers laten verschijnen ?
anoniem
bericht gepost op 25/07/08 om 15 u 00 
08/06/08 - proficiat
Dag Wouter

Eerlijkheidshalve ken ik je niet zo goed, omdat je niet actief bent in mijn regio: de Kempen.

Maar ik heb opgemerkt dat je opgekoment bent voor Tibet & dit terwijl bijna alle andere partijen stilzwijgend met het hoofd naar beneden keken.
Ik vind dit ontzettend moedig & sympathiek van u & het bewijst dat je 1 van de moedigste politiekers bent van ons kleine landje. Bijna geen enkele andere politieker had de moed te zeggen wat jij zei.

Een dikke pluim voor uw politieke moed!!!

Ik vind het knap dat je bezorgd bent om de mensenrechten.

Mvg
Eco-fan
bericht gepost op 08/06/08 om 21 u 20 
18/03/08 - Gravensteenmanifest
Wouter, na publicatie van het Gravensteenmanifest stuurde ik aan Bart Staes volgende suggestie: "Nu is het wachten op een Vlaamse politieke partij (bestaand of nieuw) die de inhoud van het Gravensteenmanifest tezamen met de kiezer politisch realiseerd.VLAAMSE GROENEN? WAAR WACHTEN JULLIE OP?!"
Johannes Bijl
bericht gepost op 18/03/08 om 15 u 49 
17/03/08 - leefloon
Alle sympathie voor jou, maar ik vind het toch erg dat je voor een hoger leefloon vecht, omdat deze mensen anders in "het zwart" moeten gaan werken. Hallo?? Als ze kunnen werken, kunnen ze evengoed netjes braaf zoals de meesten gaan werken. Je moest eens weten hoeveel werkgevers aan mij vragen of ik niemand ken die wil werken. Het moeten zelf heel vaak geen geschoolde mensen zijn... De VDAB heeft zo maar eventjes 42000 vacatures die niet ingevuld raken. Er heeft mij nog niemand kunnen overtuigen dat het onmogelijk is om werk te hebben, als ze willen. En ja hoor, ik moet ook soms in het weekend werken en 's nachts en 's avonds, en ik moet dan ook oplossingen zoeken om mijn 3 kinderen op te vangen.
Dat de mensen misschien eerst een goeie werkattitude aanleren (en dat begint misschien met leren op tijd komen en elke werkdag toe te komen op het werk). Zolang die mensen "gepamperd" worden, zullen ze inderdaad moeilijk gemotiveerd raken om te werken. Heb onlangs gelezen dat de leefloners in Gent zelfs een krantenabonnement kunnen krijgen?! En dan bv in Oostende nog eens schoolcheques krijgen om schooluitstappen en dergelijke te betalen voor de kinderen, wij zullen wel gaan werken en overal de volle pot betalen!
tina
bericht gepost op 17/03/08 om 11 u 00 
21/12/07 - expressie
Aan wat ik reeds mede deelde wens ik toe te voegen :
Jij hebt zeer veel expressie (uitstraling)
Marcel.
Marcel Van der Cammen
bericht gepost op 21/12/07 om 14 u 01 
13/12/07 - parlementaire missie
dag,

Ik voel me heel tevreden dat jonge mensen als jij naar Israel en de Palestijnse gebieden trekken ! en dan nog
een westvlamming ! Ik hoop dat je een klein beetje kan bijdragen tot de vrede daar, als jonge politicus !
Ik was vorig jaar ook mee op vredespelgrimage met Brigitte, en blijf nog met een kater achter !

Het enige wat ik kan doen is de boodschap uitdragen, en probeer dit te doen met Wak maar Proper, het wereldkoor uit de Westhoek.

hartelijke groet,

Annie
Annie Desaever
bericht gepost op 13/12/07 om 10 u 47 
12/12/07 - palestina
Dag,
Ik was ook met Brigitte op die plaatsen in Palestina en Israël (vredespelgrimage 2006) en was ook zeer verwonderd en inwendig kwaad dat zo iets nog kon in onze zo geciviliseerde wereld.

Waarom gebeurt er zo weinig vanuit de politiek…hebben we dan zo’n schrik van die Amerikanen ? Waarom wordt er niets ondernomen via onze zo grote joodse gemeenschap in Antwerpen ? Of zijn dat ook zo extremen en haatdragers ?

Hopelijk komt er toch een beter leven voor die mensen daar ! Enkel druk en politiek kunnen helpen neem ik !

Groeten,
Jean
Mandervelt Jean
bericht gepost op 12/12/07 om 17 u 08 
03/12/07 - België verarmt.
Beste Wouter,

Wij zijn een koppel dertigers die allebei gaan werken (full time).
De laatste jaren lukt het ons almaar minder om nog iets opzij te zetten van onze zuurverdiende centjes.
Erger nog, omdat we beiden werken en dus de ganse week bezig zijn met het dienen lieten wij ons tot voor kort zo'n tweemaal per maand bedienen door bescheiden uit eten te gaan bij de chinees hier bij ons in de buurt.
Het eten is er naar ons gevoel zeer lekker , betrekkelijk goedkoop en de eigenaars erg vriendelijk. We deden dit meestal op de vrijdagavond om zodoende de stress van de voorbije week van ons af te zetten en het weekend op een ontspannen manier te beginnen. De levensduurte is echter in de afgelopen tiental jaar echter steeds maar toegenomen zodat wij ons onlangs genoodzaakt zagen om onszelf dit eenvoudig genoegen te ontzeggen.
En dit enkel om er zeker van te zijn dat we verder de rekeningen zouden kunnen betalen.
Ik ben nu niet bepaald iemand die altijd staat te foeteren op de belastingen, ik betaal zelfs graag belastingen indien die belastingsgelden gebruikt worden voor wat ze in de eerste plaats bedoelt zijn dwz infrastructuur, sociale zekerheid, goed bestuur, veiligheid enz... en dit op een verantwoorde wijze.
Maar zoals het er nu aan toe gaat worden de moeizaam verzamelde belastingsgelden werkelijk met bakken tegelijk over de balk gegooid en verkwanselt dat het geen naam meer heeft. Het verdwijnt in de bodemloze put van een met iedere staatshervorming almaar meer uitdeinend beleidsapparaat dat wel onverzadigbaar lijkt. Meer bestuur om een beter bestuur te krijgen daar geloof ik al lang niet meer in.
We hebben gewoon meer bestuur, een bestuur dat er ondanks dat steeds minder goed in slaagt om te besturen.
Met de vijftig miljard euro die we volgens de Europese centrale bank totaal zonder return naar de burger toe teveel spenderen aan ons bestuur zouden alvast bvb veel meer verlagingen op lasten kunnen toegekend worden dan door te beginnen sleutelen aan de sociaal economische mechanismen die de fundamenten zijn van de ons nog resterende welvaart.

De groene beweging heeft me nog nooit kunnen aanspreken op een wijze dat die me overtuigde om voor hen te stemmen maar terwijl het met iedere dag die voorbijgaat duidelijker wordt dat het met de wereld in sneltempo achteruit gaat en de andere partijen enkel en in de eerste plaats met zichzelf bezig zijn (en met manieren bedenken hoe ze ons nog meer kunnen pluimen tot hun eigen profijt) is het ons inziens opportuun geworden om resoluut en zonder omkijken voor het kamp van de groene beweging te kiezen.

Wij hebben ook eigenlijk geen alternatief want voor wie we ook anders zouden stemmen, het is overal communautair opbod troef.
Een communautair opbod dat men tot alle prijs wil instandhouden omdat het de generator is voor almaar meer veelbelovende en dik betaalde politiek gepiloteerde carrières.
En daar wil ik via mijn belastingen niet verder mee aan meebetalen.
Een sterk signaal en het bewijs van jullie intellectuele integriteit zou eruit bestaan om als groen en ecolo samen een partij te vormen.
T & K
bericht gepost op 03/12/07 om 16 u 29 
22/11/07 - groene activiteiten
Beste Wouter,
Laat de activiteiten van Groen in WVL aan ons weten zodat we besturen en personeel hiervan kunnen op de hoogte brengen net zoals wij dit doen voor Sp.a activiteiten in West-Vlaanderen.
Graag gedaan en veel succes met de website
Danny Maertens
ABVV West-Vlaanderen
Provinciaal Secretaris
Danny Maertens
bericht gepost op 22/11/07 om 10 u 52 
12/11/07 - nieuwe wind in de Kamer
Ik ben al 6 jaar werkzaam in de Kamer.We zijn dan ook altijd nieuwsgierig naar de nieuwkomers...Je lijkt me alvast een gedreven en sympathieke man.Veel succes!
Anja
bericht gepost op 12/11/07 om 19 u 33 

1 2 3 4 5 6 7 8 9Wouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape