Home

Gastenboek

Doe iets met je mening, schrijf een bericht in het gastenboek

22/08/09 - voorzitter
Als geëngageerd, hardwerkend en jong Kamerlid, vind ik jou de ideale toekomstige voorzitter van je partij. Die functie is vacant en ik ben er zeker van dat je Groen! een versnelling hoger kan laten spelen. Jij zal de groene ideeën over Vlaanderen verspreiden. Stel je kandidaat en overtuig ons!
Hannes
bericht gepost op 22/08/09 om 21 u 48 
10/06/09 - resultaat verkiezingen
Lang heb ik niet moeten nadenken, over op wie ik ging stemmen. Maar al lijkt het mij duidelijk, de modale vlaming denkt er (helaas) anders over. Hoe een breder draagvlak verkrijgen, voor volgende keer? Plus est en nous!
John
bericht gepost op 10/06/09 om 18 u 20 
07/06/09 - *
Beste Wouter.
U heeft mijn stem....Ik heb weinig over de politiek gepraat de laatste weken , anders dan mijn collega's en vrienden . maar wat niet wil zeggen dat ik er geen mening over heb.
Ik hoop in de toekomst dat ecologisch leven voor iedere persoon op aarde mogelijk moet zijn, het is een recht zelfs vind ik.
Alles komt goed.
Ik geloof er in.
Veel succes.
Laetitia
Laetitia Sonck
bericht gepost op 07/06/09 om 09 u 24 
02/06/09 - Uw kritiek op Optreden Belgische troepen in Afghanistan
Mijnheer De Vriendt,

U stelt me teleur. U misbruikt de media om toch in het nieuws te komen. Neem het optreden van de OMLT in Afghanistan. Het was al geweten dat er Belgische troepen zouden optreden in het Noorden van Afghanistan. Waarom al die commotie hieromtrent? Verkiezingskoorts? Als vervangend lid van de commissie van Landsverdediging had u al langer deze informatie.

"Als de leden van de commissie defensie hun stukken zouden nakijken, zouden ze weten dat De Crem op 28 januari 2009 had gezegd: “Het is een theoretische opleiding die duurt tot 15 maart. Zij zullen na 15 maart in het Regional Command North worden ingezet om de Afghaanse militairen in de beste omstandigheden en op de beste wijze op te leiden…” Als dat nog niet duidelijk was hadden de commissieleden kunnen meegaan met een parlementaire missie naar Grafenwörth, waar ze de praktijk hadden kunnen zien en inschatten. Van Open VLD en Groen! was er niemand mee op de zending. Niet geïnteresseerd?"

Ik dacht dat u een keiharde werker waart, nee, Mijnheer De Vriendt, nee. U misbruikt de media om toch in the 'picture' te komen.

Sommige parlementsleden moeten niet te veel klagen over gebrekkige informatie of misleiding. Ze zijn niet eens bereid zichzelf te informeren.
Jan Van Kemseke
bericht gepost op 02/06/09 om 19 u 26 
23/05/09 - héél veel succes toegewenst met de komende verkiezingen
Dag Wouter

Graag wil ik je langs deze ween héél veel succes toewensen met de komende verkiezingen en mijn stem heb je alvast.

Ik vind dat je een moedige, doodeerlijke, en intelligente politicus bent met het hart op de juiste plaats.

Ik heb even op je website je artikels gelezen en ik vind je voorstel van betaalstakingen een zeer goed voorstel. Ik woon in de Kempen, spoor elke dag met de trein naar Antwerpen. Als het treinpersoneel gaat staken, kan men aan het treinloket pas de dag zelf zeggen of men gaat staken of niet. Een beetje vervelend.
Want als ze wèl rijden, en je hebt een alternatief gevonden, heb je al die moeite voor niets gedoen. Als ze niet rijden, en je moet nog een alternatief zoeken om op je werk te raken, heb je een groot probleem.
Bij betaalstakingen, geraken we tenminste op ons werk. De treien sporen, de reizigers tevreden, de werkgevers tevreden èn het treinpersoneel heeft aan zijn directie toch zijn ongenoegen kunnen laten blijken. Ideaal.

Wat ik persoonlijk goed vind aan de Groene Partij is eerst en vooral omdat ik zelf ook voor ecologie en bosbehoud ben. Maar ook omdat de partij niet aan moddergevechten doet zoals LDD en Open VLD. En omdat Groen ook aan de singles denkt in België. Afval aanrekenen per kilo vind ik veel eerlijker dan een algemene ophaalkost. Omdat ik als single minder verbruik dan een gezin met bv 3 of 4 kinderen.
Ik persooonlijk gruwel van al die partijen die steeds maar over het gezin spreken en mooie maatregelen beloven enkel en alleen voor gezinnen. Filip De Winter bv wil zelfs een mentaliteitswijziging doorvoeren en ervoor zorgen dat Vlaamse vrouwen meer kinderen zouden krijgen. Dit, zo zegt hij, om te concurreren met de babyboom in de Derde Wereld. Hoe gaat hij dat doen, als hij de kans zou krijgen? Alle Vlaamse vrouwen dwingen om kinderen te krijgen? En als een vrouw nu carrière wil maken? Of moeten de vrouwen, met hun vele kinderen, maar aan de haard blijven en de man mag dan uit werken gaan?
Persoonlijk gruwel ik hiervan.
Hij is ook tegen alternatieve gezinsvormen en ik heb vragen bij mensen die daartegen zijn. Dat is toch aan die mensen zelf om te beslissen hoe ze willen leven en met wie ze willen samenleven. Niet?
Ik vind het goed dat Groen de mensen vrij laat in hun keuze of ze single willen zijn, en als ze willen samenwonen met wie ze hun leven wensen te delen. Ik persoonlijk vind dat niemand anders dan het koppel zelf daarover mag beslissen. Als de mensen maar gelukkig zijn en koppels hebben toch recht op geluk, of ze nu homo of hetero zijn. Niet?

Ik wens je véél succes toe en ik hoop dat je minister mag worden.

Mgv
S
bericht gepost op 23/05/09 om 11 u 40 
08/05/09 - Hogere uitkeringen
In een samenleving waar iedereen effectief bijdraagt tot het sociaal systeem waar we trots op mogen zijn, is het verhogen van uitkeringen voor de armen onder ons een goede zaak.
Ik stel echter in mijn omgeving ontelbaar misbruik vast van dit gebeuren. Mensen (zowel autochtoon als allochtoon) die zowel van een uitkering leven als full-time werken in het zwart. Dat is onaanvaardbaar. Los eerst het 'zwartwerken' op, en stimuleer de mensen om vast werk te vinden door de uitkering niet eindeloos te laten doorlopen maar door er een vaste periode (van bv. 6 maand) aan vast te koppelen waarin er samen met deze mensen wordt gezocht naar werk. Er is namelijk werk in overvloed. Er worden grote aantallen werkkrachten uit Oost-Europa naar hier gehaald om jobs ingevuld te krijgen. Zouden we niet eerst moeten proberen de mensen hier aan het werk te krijgen door werken aanlokkelijk te maken, 'zwartwerk' efficiënt aan te pakken en de uitkeringstermijn vast te leggen?

Vriendelijke groeten,
Pieter
Pieter Bauwens
bericht gepost op 08/05/09 om 23 u 19 
23/04/09 - arbeiders
Gelijke kansen voor iedereen.

De vergeten groep zijn in de gelijke kansen zijn de arbeiders uit de privé sector.Arbeiders hebben in zeer veel landen een zwakke sociale positie. Traditionele denkbeelden, die superioriteit van de hooggeschoolden insinueren, overheersen grote delen van de wereld. In tal van bevolkingsgroepen worden arbeiders nog steeds niet erkend als volwaardige individuen. Arbeiders krijgen wereldwijd minder of geen kansen op het vlak van onderwijs en worden zo geconfronteerd met een stelselmatige achterstelling. Arbeiders zijn heel vaak het slachtoffer van hardnekkige en veel voorkomende problemen als economische uitbuiting. De politieke participatie van arbeiders hinkt nog steeds achterop. Het verhogen van de participatie van arbeiders aan de besluitvorming is één van de belangrijke prioriteiten van het gelijke kansenbeleid. Wanneer arbeiders niet aanwezig zijn op het besluitvormingsniveau zorgt dit er immers voor dat de noden en de behoeften van een groot deel van de bevolking niet rechtstreeks worden meegenomen. Tijdens deze legislatuur is het belangrijk dat arbeiders verder versterkt worden om in de politiek te gaan en daadwerkelijk betrokken te worden bij de maatschappelijke besluitvorming. Het sensibiliseren van de publieke opinie voor het belang van een evenwichtige vertegenwoordiging in de besluitvormingsorganen is eveneens een taak van de Vlaamse gelijke kansenwerking. Het Vlaamse gelijke kansenbeleid moet vooral de traditionele en stereotiepe beeldvorming over arbeiders in de samenleving doorbreken. Vooroordelen vormen de grootste bedreiging voor emancipatie. In het brengen van realistische en volledige beelden over arbeiders, draagt ook Vlaanderen een verantwoordelijkheid. Drempels en uitsluiting mechanismen moeten worden opgespoord en aangepakt. Het niet krijgen van gelijke kansen of het geen gebruik kunnen maken van diensten, toegankelijk voor iedereen in de samenleving, kan gelinkt worden met een negatieve beeldvorming arbeiders. Vandaar dat het bouwen aan een positieve beeldvorming van arbeiders een belangrijke pijler is in het gelijke kansenbeleid. Het systematisch sensibiliseren met het oog op een mentaliteitsverandering en blijft een belangrijk perspectief op korte termijn. Ook hier moeten we het ontwikkelen van vaardigheden en competenties van arbeiders stimuleren door onder ander vorming en opleiding. Het ondersteunen van regionale en provinciale campagnes en educatieve projecten kan hierbij een belangrijke rol spelen. Naar de media heeft Vlaanderen binnen het eigen communicatiebeleid instrumenten om de positieve beeldvorming van arbeiders in de media te bewaken. Ook in het stimuleren van de instroom en de aanwezigheid van arbeiders in adviesraden en politieke structuren is noodzakelijk.
Vanuit een duidelijke nood van arbeiders in de privé sector in Vlaanderen moet dit prioriteit nummer één worden in het gelijke kansenbeleid.
Waar zijn de arbeiders die een verkiesbare plaats hebben op 7 juni 2009 ?????????????

Ik dank u.
Bouwarbeider.


Vervaeke Patrick
Hugo Verrieststraat 24
8530 Harelbeke

Vervaeke.patrick@skynet.be
ijke kansen voor iedereen.
Vervaeke
bericht gepost op 23/04/09 om 12 u 47 
17/04/09 - daklozen opvangen?
De daklozen in Oostende staan meestal lachend en babbelend en vooral alcoholdrinkend aan de ingang van de Aldi. Het zijn allemaal personen die nog niet te oud zijn om te werken. Het stoot tegen de borst dat de werkende mensen een groep onaangepasten hun uitkering betalen en, vooral, hun drank. I.p.v. voor nachtopvang en maaltijden te zorgen, zorg dat ze aan het werk gaan. Niemand wil hen? Laat hen parken en straten en fietspaden schoonmaken en met hun loon kunnen ze zelf hun onderkomen betalen, zoals iedereen.
bauwens magda
bericht gepost op 17/04/09 om 17 u 47 
12/01/09 - contacht
Hallo Wouter

is er eigenlijk een algemeen punt van groen om berichten achter te laten zoals het onderstaande?

In nalicht van onderstaande artikelen. Worden er (zie ook reacties van gebruikers op hln.be) vragen gesteld door vele mensen als deze censuur niet het opstapje is van democratische beperkingen?!

"Kinderporno is ziek. Dat ze het van het net willen halen is iets waar je in het begin wel ja wilt tegen zeggen. maar eens je 1 ding begint te censureren, is de drempel naar censuur voor alles wat de regering slecht vindt heel laag. en dan zitten we in China" (van iemand uit Halle)

http://www.hln.be/hln/nl/958/Multimedia/article/detail/606747/2009/01/12/Overheid-wil-sites-met-kinderporno-bannen.dhtml

http://tweakers.net/nieuws/57752/belgische-overheid-wil-ip-adressen-kinderpornosites-blokkeren.html

mvg

Jens
Jens W.
bericht gepost op 12/01/09 om 14 u 34 
23/12/08 - reactie post Nicolas Matkoski
enkele feiten:
- us zegt: "irak bezit massavernietigingswapens"
- nl zegt: "irak bezit massavernietigingswapens"

oeps: irak bezat toch geen massavernietigingswapens...

Ik ga niet pretenderen te weten dat die kampen al dan niet bestaan afghanistan.

Maar wat ik wel weet is dat je dingen niet oplost door ze te onderdrukken (wetgeving te versterken of oorlogje voeren bijvoorbeeld), maar wel door de oorzaak (armoede bijvoorbeeld) aan te pakken.

Wijsheid in internationale politiek begint bij het in vraag stellen van alles, de 'corruptie' van Leterme is peanuts vergeleken met wat er op wereldvlak gebeurd.
Jens W.
bericht gepost op 23/12/08 om 02 u 45 

1 2 3 4 5 6 7 8 9Wouter De Vriendt over Mawda - Terzake 24/05/2018

webdesign PixelShape